Alex Sushi

Cort Adelers Gate 2Solli plass

Sushirestaurant i to etasjer på Solli Plass. Variert meny, bra vinliste og tilbyr takeaway. Fikk toppscore i Oslobys take away-test.

Des 2018
146 Lesere
80%
PrisnivåHøyt

Type sted

Aftenpostens anmeldelse

Restaurantanmeldelse: Alex Sushi er ikke lenger helt rå

Alex Sushi er fortsatt en av byens beste sushisteder, men skjerper de seg ikke, er det bare et spørsmål om tid før noen sparker dem ned fra tronen.

Over 17 år. 17 år! Så lenge har Alex vært kongen av sushi i Oslo. På ingen måte folkelig, her er selv take away-boksene designervare. Men folket har elsket Alex år etter år. Enda så dyrt det er, er restauranten like populær, selv om noen anmeldere murrer om konservativ og kjedelig meny.

Også innredningen er konservativ. Det tre etasjes restauranthuset på Solli plass er forsiktig utvidet og modernisert opp gjennom årene og fremstår som tidløst elegant, med den store, ovale sushibaren i første etasje som et naturlig midtpunkt.

Tjenende ånder

Der vagler vi oss opp på høye, men gode stoler sammen med forelskede par, en mor og hennes tenåringsdatter og tre forretningsreisende med Tripadvisor-appen fremme. De svartkledde servitørene er som svevende ånder konstant i nærheten, alltid blide, alltid ivrige etter å behage.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (24 av 30)

Lesernes mening

80%av 146 lesere anbefaler stedet
118
80
28
20%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Ingen over, ingen ved siden. Byens beste sushi.
  Eirik L
 2. For å få mest valuta for penga, gå for den sorte menyen. Dyrest, men best!
  Jonas B

Legg til tips (max 140 tegn)